Ligfietsen/Trikes/Velomobielen in prijs verlaagd

2010-lwa 2218

Waarom ligfietsen

De praktijk van het ligfietsen

Waarom ligfietsen?

Er zijn twee factoren die een rol spelen, snelheid en comfort. Door het geringere frontale oppervlak en de aerodynamische vorm vangt een ligfiets veel minder wind dan een "gewone" fiets. Hierdoor kan de snelheid al snel een stuk hoger liggen, of hoeft u zich bij dezelfde snelheid veel minder in te spannen. Bovendien kan veel meer kracht gegeven worden doordat u zich afzet tegen de zitting. Het comfort is gewaarborgd doordat uw gehele rug wordt ondersteund in plaats van een deel van uw zitvlak. Het is daarom heerlijk ontspannen fietsen zonder last te hebben van zadelpijn, pijnlijke schouders, polsen of nek. Al weer enige tijd geleden is in een onderzoek duidelijk geworden dat ligfietsen de meest ergonomische fietsen zijn. Afgezien van al deze objectieve redenen om te gaan ligfietsen, is misschien wel het belangrijkste argument pro ligfiets het feit dat ligfietsen gewoon een erg leuke activiteit is. Na afloop van elke dagtocht zien we weer mensen met een brede grijns op het gezicht. De funfactor van het ligfietsen wordt alom gewaardeerd en niet alleen door jonge mensen.

Is het moeilijk

Nee! Gewoon lekker liggen, handremmen gebruiken, kracht zetten op een pedaal, handremmen los en u rijdt. Wij krijgen geregeld mensen langs in de winkel die nog nooit op een ligfiets hebben gezeten en vrijwel zonder uitzondering rijdt iedereen meteen zijn rondjes over het plein.

Voor wie zijn ligfietsen geschikt?

Voor forenzen die de afstand naar hun werk op een sportieve en gezonde manier willen afleggen is de ligfiets een prachtig vervoermiddel. Misschien staat u zelfs dagelijks in de file en bent u op zoek naar een alternatief. Sommige bedrijven stimuleren dit met fiscaalvriendelijke fietsprojecten.

Hoewel de voordelen van een ligfiets met name tot hun recht komen op iets langere stukken buiten de bebouwde kom, is een aantal van onze modellen ook voor het gebruik in de stad zeer geschikt.

Voor de toerfietser en zeker ook de wielrenner kan het fietsen op een ligfiets een uitdaging zijn. Bijvoorbeeld in het vergroten of in een snellere tijd afleggen van uw gebruikelijke fietsafstanden. U zult versteld staan van de enorme actieradius van een ligfiets.

Al vele vakantiefietsers hebben de ligfiets ontdekt als het vervoermiddel voor grote of minder grote tochten. Door de handige "banaantassen" kan alle bagage met gemak mee en trapt u rustig vele kilometers onder u weg.

Voor kinderen zijn speciale, kleinere modellen leverbaar. Er zijn tevens speciale aanhangfietsen, waardoor zij veilig achter u aan kunnen fietsen. Ook fietskarren voor baby's en kleine kinderen kunnen achter een ligfiets gehangen worden.

Voor gehandicapten kunnen allerlei aanpassingen worden gemaakt, veelal op driewielers met eventuele aandrijving met de handen.

Driewielers zijn ook erg geschikt voor oudere en voorzichtige mensen, waarbij geen balans nodig is bij rijden, op- en afstappen.

Kortom, voor wie is een ligfiets eigenlijk niet geschikt? Er zijn in Nederland zo’n 30.000 mensen die dit zeer relaxte en snelle vervoermiddel hebben aangeschaft. Dit worden er elk jaar enige duizenden meer. U zult nog steeds opvallen in het verkeer, maar de tijd dat een ligfietser met open mond werd nagestaard ligt al weer enige tijd achter ons.